Toto

BLOG: KELUARGA VAN PATTEN BERTENANG UNTUK MELUNCUR BATU

Beberapa bulan lalu saya mengambil perjalanan keluarga musim panas. Perjalanan jalan raya ke padang pasir,Data SGP  ke salah satu tempat paling indah di dunia, padang pasir Arizona!

Kami berlima bersesak ke dalam trak saya dan kami memulakan pengembaraan keluarga kami yang indah.

Banyak masa anda boleh memandu ke Laluan 66 yang bersejarah, yang membawa kembali kenangan indah dan juga mempunyai beberapa restoran yang sangat menarik dan kedai cenderahati bersama klip yang menyeronokkan di sepanjang jalan juga.

vince-van-patten-arizona-1

Kami menghabiskan masa lima malam di Flagstaff, Arizona, kegemaran saya. Kami semua menyukai udara Result SDY gunung, makanan yang hebat, bau pain, dan kesederhanaan mutlak. Dan kami mendaki di Sedona.

vince-van-patten-arizona-2

Kami memandu melalui Winslow, Arizona, berhenti dan menyanyikan lagu Eagles terkenal Take It Easy bersama-sama sambil kami meniup melalui bandar!

“Saya berdiri di sudut di Winslow, Arizona, pemandangan yang sangat bagus untuk dilihat.”

Atau sesuatu seperti itu. Siapa yang benar-benar tahu apa yang mereka katakan?

vince-van-patten-arizona-3

Tetapi perkara besar yang saya mahu Hongkong Prize kita semua lakukan ialah pergi ke Taman Negeri Slide Rock.

Saya pernah melakukannya sebelum ini dengan isteri saya, tetapi anak-anak, anehnya, tidak pernah ke sana.

Ia berada di Sedona, dan ia adalah salah satu sungai jernih semula jadi yang paling menakjubkan di dunia. Anda sebenarnya boleh meluncur ke bawah batu di dalam anak sungai sejauh lebih 100 kaki. Anda juga boleh melompat dari tebing ke dalam air yang bersih dan sejuk berais. Ia cukup menakjubkan!

Ia juga sangat sesak dan sukar untuk dimasuki.

Singkat cerita, kami pergi ke sana pada hari pertama, dan muncul pada pukul 9 pagi. Terdapat beratur panjang di lebuh raya (bumper ke bumper) untuk masuk. Malah, dalam beberapa saat keselamatan memberitahu kami untuk meneruskan, tidak ada peluang untuk masuk, bahawa ia telah habis dijual. Itu sangat dahsyat!

Jadi, kami melakukan satu lagi pendakian melalui Sedona, yang agak luar biasa, dan memanfaatkan hari kami sepenuhnya.

Malam itu kami menikmati makanan yang lazat di Flagstaff, dan selepas minum bir yang enak dan segelas tequila, saya berjanji kepada keluarga setia saya bahawa keesokan harinya, kita akan pergi ke Slide Rock, cerah dan awal! Tepat apabila ia dibuka pada pukul 8 pagi! Semua orang bersetuju!

vince-van-patten-arizona-4

Keesokan harinya kami bangun awal, mandi, dan memandu selama 30 minit ke Slide Rock yang terkenal. Kami tiba di sana tepat jam 8 pagi dan percaya atau tidak, masih ada ruang. Hampir tidak. Jadi kami dengan lancar menarik trak ke tempat letak kereta dan keluar. Kami sangat teruja kami dengan gembira mengambil beg galas kami dan mula berjalan di laluan yang indah. Ia adalah cantik, hijau, dan subur. Terdapat orang di hadapan dan di belakang kami, dan semua orang kelihatan berada dalam suasana yang baik dan kami tahu ia akan menjadi perjalanan yang mulia ke Slide Rock dan yang tidak akan kami lupakan.

Selepas kira-kira satu batu, saya mempunyai perasaan aneh bahawa ada sesuatu yang tidak kena, ada sesuatu yang tidak kena. Saya telah melakukan berjalan kaki ke anak sungai sebelum ini tetapi ini tidak kelihatan biasa. Walaupun sangat cantik, ini tidak kelihatan seperti berjalan kaki yang sama ke Slide Rock yang legenda.

Saya merasakan fikiran saya sedang mempermainkan saya. Akhirnya, saya bertanya kepada seorang wanita tua dengan beg galas yang menggunakan tongkat, sejauh manakah jarak kami dengan pintu masuk Slide Rock?

Dia mula ketawa. Kemudian, dalam loghat Barat desa yang tidak pernah saya dengar sejak Gunsmoke , dia menyalak, “Slide Rock?!!! Ini ialah Jejak Petunia! Slide Rock adalah empat batu di jalan, tuan!! Tempat letak kereta yang berbeza!“ Dia terus tergelak sambil berjalan pergi seolah-olah menikmati kejahilan kota saya.

Ketika itu saya menyedari kesilapan yang telah kita lakukan. Kami tidak berada di Slide Rock sama sekali!

Kami berjalan kembali ke trak kami dengan cepat menyedari kesilapan kami dan betapa bodohnya kami. Kami melompat masuk semula dan memandu turun sejauh empat batu lagi, akhirnya sampai ke tempat letak kereta Slide Rock yang sebenar!

Tetapi, kami sudah terlambat. Mereka telah pun menutup lot itu. Ia penuh dengan kapasiti! Selepas beberapa minit bertengkar dengan pengawal keselamatan dan penjaga tempat letak kereta, kami menyedari ia adalah sia-sia. Kami keluar! Tetapi kini ia menjadi peribadi. Saya bersumpah untuk kembali keesokan harinya! Saya dengan tenang bertanya pukul berapa saya perlu merancang untuk sampai ke sana jika seseorang benar-benar mahu masuk. Mereka berkata lapan, tetapi untuk menjadi bijak, lebih awal. Pada ketika ini saya berfikir 4 AM!! Saya tidak kisah! Isteri saya menenangkan saya dan kami memandu keesokan harinya ke lot itu pada jam 7:20 pagi! Kami berada di tempat kelapan dalam barisan.

Kami terus masuk ke tempat letak kereta Slide Rock kemudian dengan teruja berjalan turun ke lubang renang yang epik.

vince-van-patten-arizona-6

Kami menghabiskan sekurang-kurangnya tiga jam di sana untuk menikmati masa hidup kami! Ketiga-tiga anak lelaki saya dan isteri saya tidak percaya di mana kami berada, keindahan keajaiban alam ini dan kami hanya mengalami hari yang terbaik!

Kami tergelincir ke bawah batu. Kami melompat dari tebing. Kami mendaki sebentar. Secara keseluruhannya, mempunyai salah satu masa yang hebat dalam hidup kita! Saya sangat mengesyorkan ini kepada semua orang! Pastikan anda sampai awal … dan pergi ke tempat letak kereta yang betul!
vince-van-patten-arizona-5

Sampai bila-bila bermain longgar dan sentiasa tertipu di sungai!