Toto

Masa yang ketat memihak kepada status quo permit Macau: Macquarie

Kesan gangguan pandemik Covid-19 dan masa terhad yang tinggal sebelum tamat tempoh Jun 2022 bagi enam lesen perjudian Macau semasa, mencadangkan sama ada tender awam akan memasang semula pemegang hak semasa, atau pemegang lesen sekarang akan mendapatkan hak semasa mereka https://sbobet.bond/ dilanjutkan dengan beberapa tahun untuk penilaian baru kemudian, kata nota hari Rabu daripada Macquarie Capital Ltd.

“Dengan pegawai Macau menumpukan perhatian kepada pandemik dan pemulihan ekonomi, kemungkinan semakin meningkat bahawa lesen permainan semasa dilanjutkan selepas 2022,” tulis penganalisis Edward Engel, Chad Benyon, Jordan Bender dan Aaron Lee.

Macquarie menambah: “Pembuat polisi menguruskan garis masa yang ketat, di mana Ketua Eksekutif Macau telah komited untuk meluluskan undang-undang permainan yang disemak pada [sehingga] suku keempat 2021 . Ini akan meninggalkan hanya kira-kira enam bulan untuk penahanan semula lesen, menawarkan sedikit ruang untuk kesilapan.”

Institusi itu mencadangkan salah satu daripada dua senario mungkin berlaku dalam tempoh 18 bulan akan datang.

Yang pertama, “lesen diperbaharui pada terma yang menggalakkan, termasuk tiada perubahan dalam kadar cukai, bayaran konsesi yang boleh diurus dan https://totobetsgp.org/ mandat perbelanjaan modal bukan permainan yang munasabah”.

Tetapi institusi itu berpendapat bahawa dalam situasi itu, lesen 10 tahun dan bukannya 20 tahun lebih berkemungkinan, disebabkan “hubungan Amerika Syarikat-China yang semakin merosot”.

Tiga daripada enam pemegang lesen Macau semasa mempunyai syarikat induk yang berpangkalan di AS: MGM China Holdings Ltd, Sands China Ltd dan Wynn Macau Ltd.

Di bawah senario kedua, lesen semasa mungkin “dilanjutkan dua hingga tiga tahun,” kata Macquarie.

Undang-undang perjudian Macau menyatakan bahawa lesen pemegang sedia https://angkasdy.xyz/ ada boleh dilanjutkan maksimum sehingga lima tahun daripada tempoh asal 20 tahun. Tetapi apabila kontrak konsesi perjudian tamat, sebarang konsesi baharu perlu diberikan melalui tender awam antarabangsa.

Senario terakhir telah dicadangkan baru -baru ini oleh dua bekas penasihat kepada pentadbiran pasca penyerahan di Macau.

“Memperbaharui lesen selepas pemulihan penuh GGR [hasil permainan kasar] akan menawarkan penggubal dasar lebih kuasa tawar-menawar (khususnya ke atas perbelanjaan modal bukan permainan),” mencadangkan penganalisis https://gatesofolympus.one/ Macaquarie dalam nota hari Rabu.

Beberapa peguam yang mempunyai kepakaran dalam perundangan perjudian Macau telah mencadangkan kepada GGRAsia bahawa adalah sukar untuk menyelesaikan proses tender semula awam sebelum Jun 2022, berdasarkan jadual waktu perundangan yang diumumkan oleh kerajaan pada bulan November.